Potrivit oamenilor de stiinta, am avea nevoie de peste 10 miliarde de ani pentru a o traversa.

Nu numai ca Terra nu este cea mai mare planeta din Univers, dar nu este nici cea mai mare din galaxia noastra, astronomii specificand ca Pamantul ar putea incapea de 1.000 de ori, in interiorul lui Jupiter si de cel putin 1 milion de ori in interiorul Soarelui, noteaza descopera.ro.

Chiar si Soarele pare a avea dimensiuni mici in comparatie cu cea mai mare stea, cunoscuta sub denumirea de "UY Scuti", care are o dimensiune de 1.700 de ori mai mare decat cea a astrului in jurul caruia graviteaza Pamantul, scrie space.com.

Astfel, survine o intrebare destul de elocventa in acest caz: care este cea mai mare structura din Univers?

Mai exista gauri negre supermasive, ale caror mase pot fi chiar si de 21 de miliarde de ori mai mari decat cea a Soarelui si "superclustere", cea mai vasta dintre acestea fiind descoperita in 2013. Astronomii spun despre "Marele Zid Hercules-Corona Borealis", cum a fost denumita, ca ne-ar trebui nu mai putin de 10 miliarde de ani pentru a o traversa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.