Cercetatorii germani au descoperit o bacterie care produce un antibiotic capabil de a combate una dintre cele mai rezistente infectii si care se regaseste chiar in nasul uman, informeaza Time.

Insa, oamenii de stiinta germani au gasit o bacterie, numita de specialisti lugdunin, care poate lupta cu infectiile precum Staphylococcus aureus, care poate cauza diverse infectii ale pielii.

Suprinzator, aceasta bacterie se regaseste chiar in caile noastre nazale.

Cercetatorii au incercat sa aplice antibioticul pe leziuni ale soarecilor, observand "o reducere dramatica" a ranilor, scrie descopera.ro.

Expertii sunt de parere ca lungdunin ar putea combate tulpinele rezistente la antibiotice, iar boala nu va dezvolta aceiasi rezistenta si in cazul noului tratament, noteaza Los Angeles Times.

Potrivit The Washington Post, bacteria care produce lugdunin, Staphylococcus lungdunensis, este prezenta la 10% dintre oameni, insa poate provoca si infectii. Cu toate acestea, oamenii de stiinta au descoperit ca numai 6% dintre cei 187 de pacienti din spital, pe care i-au analizat, purtau bacteria, insa aveau si Staphylococcus aureus, comparativ cu cei 34% dintre pacientii care nu purtau bacteria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.