Majoritatea persoanelor nu au amintiri din primii ani ai copilariei, amintirile formandu-se mai usor dupa varsta de 7 ani. Care este motivul?

Cunoscut sub denumirea de ''amnezia copilariei'', acest fenomen a suscitat mult timp interesul psihologilor. Expertii iau in calcul ipoteza potrivit careia sugarii nu au memoria dezvoltata complet, insa copiii isi pot forma amintiri de scurta durata, de cateva minute si amintiri pe termen lung de cateva saptamani, scrie iflscience.com.

O alta teorie acceptata implica anumite zone ale creierului care contribuie la formarea, mentinerea si refacerea memoriei, noteaza descopera.ro. De pilda, hipocampusul, responsabil pentru formarea memoriei, continua sa se dezvolte pana la cel putin varsta de sapte ani. Copiii si adolescentii au amintiri mult mai timpurii decat adulti. De aici survine concluzia ca problema nu ar fi in crearea amintirilor, ci mai degraba in mentinerea acestora.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.