Eric Aniva face acest lucru de atat de mult timp incat nu-si mai poate aminti ,,cu cate fete s-a culcat" pana astazi, dar estimeaza modest cel putin 104 clienti pana acum.

In regiunea sudica a Malawi exista o traditie cel putin bizara pentru restul lumii: la maximum trei zile dupa primul ciclu menstrual, fetele sunt obligate sa intretina raporturi sexuale cu "hiena" comunitatii.

"Hiena" este titlul acordat barbatului responsabil de acest lucru, iar acesta este ales de locuitorii societatii dupa modul prin care el se comporta si isi creaza imaginea printre concetateni.

Faptul ca un barbat de peste 30 de ani se culca cu o fetita de doar 12-13 ani nu este vazut de cetatenii districtelor Chikwawa si Nsanje ca un viol, ci mai degraba ca un act de "curatare spirituala". "Hiena" este angajata de catre parintii copiilor pentru a marca trecerea la maturitate. Fetele nu sunt insa fortate sa faca acest lucru, dar daca refuza exista credinta colectiva ca asupra familiei se vor abate boli si vremuri grele, asa ca cedeaza in fata acestei presiuni.

"N-as fi putut face altceva. A trebuit s-o fac pentru parintii mei. Daca as fi refuzat, membrii familiei mele ar fi fost atacati de boli - chiar ar fi putut sa si moara -, asa ca am fost speriata sa refuz. ", spune o fata, pe numele ei Maria.

Inainte de intalnirea cu o "hiena" fetele sunt duse intr-o tabara, unde femeile mai in varsta le initiaza in ceea ce inseamna viata sexuala. Acolo li se explica cum sa le faca pe plac sotilor si cum sa fie neveste bune pentru a avea o viata linistita si fericita (pe cat posibil) in familie. Intalnirea cu barbati precum Aniva este de-abia ultimul pas din tot acest ritual de maturizare, iar totul este aranjat de parintii fetelor.

Conform obiceiurilor locale, sexul cu "hiena" nu trebuie niciodata sa fie protejat prin folosirea prezervativelor. Acestia sustin ca barbatii precum Aniva sunt alesi dintre cei mai buni barbati ai comunitatii, asa ca nu exista in conceptia lor riscul de a se imbolnavi cu HIV/SIDA.

Citeste si:
Karmen, despre experiențele paranormale trăite de părinții ei:...
Karmen, despre experiențele...

Aniva ii spune reporterului BBC ca primeste in jur de 20-28 lei (4$-7$) de fiecare data cand e angajat pentru acest lucru. El este unul dintre cei 10 "hiene" ale comunitatii malawiene.

"Hiena" ii spune reprezentantului BBC ca el continua si astazi sa faca astfel de ritualuri, insa ii precizeaza imediat ca vrea sa se opreasca. Are in jur de 40 de ani, asa ca este posibil ca acesta sa nu mai fie la fel de performant si risca sa-si piarda reputatia pe care el si-a castigat-o in randul consatenilor de "barbat care stie cum sa aduca placeri unei femei", dupa cum chiar el spune.

Dupa mai multe conversatii, Aniva spune ca el este purtator de virus HIV, insa exclude posibilitatea ca fetele cu care se culca sa aiba si ele acest virus. Natiunile Unite estimeaza ca 1 din 10 malawieni este purtator de HIV/SIDA, iar numarul nu se afla in scadere. Aniva mai precizeaza si faptul ca el nu le zice parintilor copiilor de faptul ca este bolnav, atunci cand este angajat pentru a pune in practica ritualul.

Citeste si:
Primul tău job: Top 3 aspecte importante pe care trebuie să le ştii
Primul tău job: Top 3 aspecte...

Toti cei implicati in acest proces sunt constienti de faptul ca cei din jurul lor condamna aceste practici - nu doar biserica, ci si Guvernul tarii se afla in dezacord cu aceste ritualuri. ONG-urile incearca sa educe populatia din sudul Malawi, insa nu au o rata foarte mare de succes in aceasta privinta.

"Nu e nimic in neregul cu cultura noastra!", spune hotarata o mama care tocmai si-a inscris fata la acest ritual de maturizare. "Daca va uitati la ce se intampla astazi in lume, puteti observa ca fetele nu sunt responsabile, asa ca noi trebuie sa ne pregatim copiii pentru a fi buni consateni si sa nu o ia pe carari gresite. Ele trebuie sa fie neveste bune si cuminti, sotul lor sa fie in permanenta satisfacut, astfel nimic rau nu se va intampla familiilor lor", a continuat aceasta.

Reporterul BBC merge apoi localitatea de provenienta a "hienei" Aniva, iar acolo afla ca acesta are 2 sotii si 5 fete. Acesta spune ca nu stie exact cati copii are, intrucat exista posibilitatea sa fi lasat mai multe fete gravide, dupa ritualul de maturizare.

Citeste si:
Persoanele neasigurate vor putea beneficia de analize și tratamente...
Persoanele neasigurate vor...

Una dintre sotiile acestuia admite rusinos ca nu ii place ce face sotul ei, insa "asta este datoria sa si trebuie s-o duca pana la capat pentru binele comunitatii".

Aniva este intrebat daca va urma traditiile si pentru cele 5 fete ale sale, iar acesta spune un hotarat ,,Nu!". ,,Vreau ca acest obicei sa inceteze, iar eu ma opresc. N-o sa mai fac asta.", continua "hiena".

"Acum ma lupt pentru oprirea acestei practici. Nu, nu vreau ca una dintre fetele mele sa fie supusa unui asemenea ritual.", spune Aniva.

Ministerul pentru Gen si Bunastare din Malawi condamna aceste ritualuri si a pornit o campanie prin care vor sa informeze cetatenii cu privire la riscurile la care se expun si efectul traumatizant pe care interactiunile sexuale l-ar putea avea asupra copiilor. Deocamdata, insa lucrurile raman ca status-quo.

Citeste si:
Bărbat din Italia infectat cu variola maimuţei, COVID-19 şi SIDA în...
Bărbat din Italia infectat cu...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.