Cine nu a auzit macar o data de-a lungul vietii sintagma ,,semeni cu cineva''? De asemenea, exista multe persoane care cred ca mai exista cineva in alt colt al lumii care ii seamana, insa, care sunt sansele sa-ti intalnesti dublura? Stiinta are raspunsul!

Din punct de vedere stiintific, existenta a doua persoane la fel este aproape imposibila.

Cercetatorii australieni au analizat, in cadrul unui studiu, probabilitatea ca doua persoane sa aiba aceleasi trasaturi faciale din punctul de vedere al celor opt puncte-cheie din structura fetei, descoperind ca exista 135 de sanse ca o pereche de dubluri sa existe in lume. Posibilitatea ca doi oameni sa arate la fel este practic de una la un miliard.

Oamenii considera ca au vazut doua persoane la fel, in principal, din cauza faptului ca percep diferit fetele. Intr-adevar, figurile pot fi asemanatoare, insa la o analiza amanuntita se constata ca, in cazul in care se analizeaza fiecare caracteristica in parte, fata unei persoane nu este identica cu cea a altei persoane din punct de vedere matematic, scrie sciencealert.com.

Nici gemenii nu arata la fel, intre ei existand multe diferente, care trec neobervate pentru noi insa, caci nu putem calcula cele mai mici masuratori ale fetei, noteaza descopera.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.