Potrivit estimarilor arheologilor, pe data de 21 iulie 365 i.e.n, una dintre cele sapte minuni ale lumii antice, mai exact Templul zeitei Artemis din Efes, a fost mistuit de flacari si, implicit, distrus.

Cunoscut si sub denumirea de Artemison sau Templul Dianei din Efes, acesta a fost un edificiu antic grec construit pentru zeita Artemis., dupa cum indica si numele. Acesta a fost ridicat in anul 620 i.HR., de Chersiphron, refacut de Paeonis din Efes in anul 550 i.Hr. si complet reconstruit de Deinocrates, intre 350 si 323 i.Hr, scrie descopera.ro.

Se spune ca incendiul a fost provocat de Herostratus, care a aprins focul si si-a pierdut viata in flacarile mistuitoare. Intrucat in acea noapte s-a nascut Alexandru cel Mare, legenda spune ca zeita Artemis ar fi fost prea ocupata cu acest eveniment si nu a mai avut grija de templu, relateaza cultural.bzi.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.