Hatzegopteryx, cel mai mare dinozaur zburator din lume, descoperit pe teritoriul Romaniei, si reprodus la scara naturala, va fi dezvaluit in premiera, pe 28 iulie, la Muzeul National de Istorie Naturala ”Grigore Antipa”.

Hatzegopteryx a fost un dinozaur de mari dimensiuni, care a trait acum aproximativ 71 - 65 de milioane de ani. Exemplarul care va fi prezentat la Muzeul ”Antipa” are o deschidere a aripilor de 12 metri si un craniu care masoara aproape trei metri.

Hatzegopteryx, care apartine Dino Parc, va fi prezentat la Muzeul Antipa in cadrul expozitiei ”Aripi peste timp” si a fost reprodus conform ultimelor descoperiri facute de Dan Grigorescu, profesorul care a gasit fragmentele din oasele giganticului dinozaur, potrivit NEWS.ro.

Expozitia ”Aripi peste timp” va fi deschisa in perioada 28 iulie - 14 august, interval in care il vei putea admira nu doar pe Hatzegopteryx, dar si pe Pteranodon animatronic si inca trei exponate, amplasate in exteriorul Muzeului de Geologie. Dupa vizita in Bucuresti, dinozaurii se vor duce la ei acasa, la Dino Parc Rasnov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.