Unul dintre cele mai mari mistere ale Bibliei este pe cale de a fi descifrat, dupa ce arheologii au descoperit in Israel un cimitir antic ale celei mai enigmatice civilizatii din cartea sfanta - filistenii.

Filistenii au fost un popor tribal, care s-a stabilit pe coasta de sud-est a Marii Mediterane intre secolele XIII-XI i.Hr. Civilizatia este mentionata cu precadere in doua perioade istorice: pe vremea lui Avraam (1.900 i.Hr.) si pe vremea imparatilor Saul si David (1.200 - 1.00 i.Hr.). Influenta acestei populatii asupra lumii a fost semnificativa, drept urmare tinutul Canaanului a primit numele de Palestina (tara filistenilor).

La mii de ani de la disparitia acestei populatii stravechi, arheologii de la mai multe universitati din SUA au descoperit, pentru prima data, un cimitir al filistenilor, odata cu ramasitele a peste 200 de oameni care au fost ingropati acolo, scrie The Independent.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.