O localitate din Noua Zeelanda intampina o problema destul de putin intalnita in zilele noastre si anume: are prea multe locuri de munca, prea multe case vacante, dar nu are suficienti locuitori, relateaza The Guardian.

O mica localitate din South Island, Kaitangata ofera terenuri si case la un pret atractiv in speranta ca orasenii vor fi tentati sa se mute aici. Campania pentru a atrage noi rezidenti presupune ca persoanele care se hotarasc sa se mute in Kaitangata vor primi o casa si teren la un pret foarte atractiv, de 122.000 de lire sterline, noteaza Business Magazin.

Bryan Cadogan, primarulul districtului Clutha din care face parte si Kaitangata, estimeaza ca exista aproximativ 1000 de locuri de munca vacante, rezidentii locali regasindu-se in imposibilitatea de a satisface cererile. Marele angajator din zona este o fabrica de procesare a laptelului, relateaza descopera.ro.

Un fermier pe nume Evan Dick sustine initiativa autoritatilor, oferind ajutor oamenilor care vor sa se relocheze in Kaitangata. "Sunt o comunitate de moda veche. Nu ne incuiem casele, ne lasam copii sa se joace liberi. Avem slujbe, avem case, dar nu avem oameni. Vrem ca acest oras sa devina unul viu din nou, isi asteptam pe oameni cu bratele deschise".


Captura foto: YouTube/ Johnstone Electrical (Balclutha) Ltd


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.