Marea Gaura din stratul de ozon de deasupra Antarcticii pare a se micsora, sustin cercetatorii din SUA si Marea Britanie, potrivit The Guardian.

Oamenii de stiinta evidentiaza faptul ca una dintre cele mai mari probleme legate de mediu care a ingrijorat lumea de-a lungul anilor 1980-1990, in sfarsit, se indrepta spre o rezolvare, scrie mediafax.

Studiul publicat in revista Science, a aratat ca eliminarea treptata a substantelor si instalatiilor care foloseau clorofluorocarbonului (CFC) semnifica faptul ca stratul de ozon "isi va reveni ca structura, desi intr-un ritm extrem de lent".

"Activitatea vulcanica plus CFC-urile generate de oameni rezulta intr-o combinatie toxica, iar Antarctica este profund vulnerabila", a declarat co-autorul studiul Susan Solomon de la Massachusetts Institute of Technology, citat de The Guardian.

"Dar cand ne-am uitat la luna septembrie, am vazut ca era tot mai mica. A fost destul de interesant sa o vedem micsorandu-se. Substantele chimice se vor descompune de-a lungul timpului", a adaugat acesta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.