Zece pacienti care sufereau de diferite forme de declin cognitiv, si-au transformat viata dupa ce au primit un tratament personalizat, informeaza iflscience.com.

Persoanele care sufera de aceasta boala au primit un tratament care include: medicatie, schimbarea dietei alimentare, consumul de vitamine si suplimente pentru creier si exercitii fizice, dar si alte stimulente, relateaza descopera.ro.

Cercetatorul care a condus studiul, Dale Bredesen a caracterizat imbunatatirile experimentate de pacienti ca fiind ,,fara precedent’’, subliniind faptul ca ,,rezultatele testelor au prezentat faptul ca unii pacienti au revenit de la anormal la normal’’.

S-a constat ca in urma administrarii tratatamentului, majoritatea nu se mai incadrau in criteriile de diagnosticare a bolii. De pilda, un pacient in varsta de aproximativ 60 de ani suferea de reducerea unei parti a creierului, numita hipocampus, avand sanse de recuperare de 17%, iar dupa numai 10 luni de tratament, radiografiile au aratat ca volumul hipocampusului a crescut cu 75%. In plus, s-a remarcat si o imbunatatire considerabila a capacitatilor sale cognitive.

Citeste mai mult aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.