Potrivit unui studiu doar doua sesiuni de yoga de aproximativ 90 de minute pe saptamana timp de trei luni sunt suficiente pentru a reduce inflamatiile cu pana la 20% si oboseala cu pana la 57%.

Potrivit unul studiu al Journal of Clinical Oncology, aceste beneficii vor persista mai multe luni, chiar daca nu se mai face antrenament dupa perioada precizata.

O echipa de cercetatori de la Universitatea din Ohio a masurat markerii inflamatiei in randul a 200 de supravietuitoare a cancerului la san. S-au analizat doua grupuri si anume: persoanele care au practicat yoga de doua ori pe saptamana in mod regulat si persoane care nu au facut niciun fel de antrenament. De asemenea, s-au colectat studii psihologice concepute pentru a evalua nivelurile de energie si depresie ale participantilor, constandu-se ca persoanele care au facut antrenamente yoga s-au bucurat din plin de beneficii, si anume reducerea inflamatiilor si a oboselii, scrie prevention.com.

"Componenta meditativa a antrenamentului yoga este un luptator impotriva stresului dovedit", sustine Janice Kiecolt-Glaser, autorul studiului.

"Datorita activitatii fizice pe care acest antrenament il presupune, practicantii dorm mai bine noaptea. Ambii factori ar putea explica imbunatatirea markerilor care indica inflamatia si nivelul de energie. De asemenea, yoga te ajuta sa gestionezi stresul prin concentrare si respiratie, iar efectele sale pozitive dureaza chiar daca nu se mai practica"
, adauga ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.