Long Lines Building este o cladire situata la adresa Thomas Street 33, in New York, are 168 de metri inaltime si este construita integral din beton monolit placat cu granit, iar ceea ce frapeaza la aceasta constructie este lipsa ferestrelor.

Potrivit Descopera, intr-un oras ca New York, unde cladirile sunt inalte si tipice, oamenii care trec prin apropierea acestei cladiri ar ramane uimiti. Aceasta structura poate intimida nu din cauza inaltimii sale, ci din cauza aspectului sau de fortareata.

In afara de cateva deschideri pentru ventilatie pe partile laterale, fatada de beton a cladirii este neteda si fara macar o singura fereastra.

Long Lines Building apartine unei companii de telecomunicatii multinationale AT & T, si este intr-adevar, o fortareata impenetrabila. Cand a fost construita in 1974, AT & T a cerut arhitectului John Carl Warnecke sa proiecteze o structura care ar putea rezista unei explozii nucleare si care ar proteja oamenii din interior de emisiile nocive, timp de pana la doua saptamani dupa atac. In acel moment, asemenea preocupari nu erau prea rare, iar conducerea AT & T a vrut sa fie sigura ca echipamentele lor scumpe vor ramane intacte.

Cladirea a fost initial construita pentru a gazdui semiconductorii AT & T, intrerupatoarele si alte echipamente pentru liniile telefonice pe distante lungi, de unde a si provenit numele companiei Long Lines Building. Aceste switch-uri aveau nevoie de un nivel ridicat de securitate, dar si de spatiu, astfel incat cladirea este mai inalta decat inaltimea medie. Fiecare etaj are 6 metri inaltime, astfel incat, chiar daca cladirea arata ca un turn de 40 de etaje, are de fapt doar 29 de etaje. De asemenea, podelele sunt proiectate sa suporte o greutate extrem de mare.

Cladirea a fost functionala si a servit ca spatiu pentru AT & T pana in 1999. Dupa aceea, conducerea AT & T a decis sa elibereze cladirea si sa se mute intr-un alt bloc la cateva cartiere distanta. Cladirea este inca utilizata pentru comutari telefonice de catre unii operatori locali, iar o parte din spatiu este utilizat ca un centru de date de inalta securitate, precizeaza MEDIAFAX.

Citeste si:
Smart buildings and smart cities. Soluții moderne pentru clădiri
Smart buildings and smart...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.