Chiar daca pare foarte simplu la inceput, sa obtii oul fiert asa cum ti-l doresti poate fi o bataie de cap destul de mare.

Un renumit bucatar american a cautat cea mai buna metoda pentru a obtine oul fiert perfect. Pentru inceput, trebuie sa intelegem ca oul este compus din doua substante diferite, asa ca are nevoie de temperaturi de fierbere diferite. Spre exemplu, albusul are nevoie de 82 de grade Celsius, pe cand galbenusul de doar 77 de grade Celsius. E destul de greu sa obtii temperaturile acestea in conditiile in care nu fierbi galbenusul si albusul separat, dar J. Kenji Lopez-Alt a folosit stiinta si a reusit sa gaseasca cea mai buna metoda pentru a fierbe oua.

Acesta le pune in apa fierbinte pentru 30 de secunde, apoi adauga cateva cuburi de gheata pentru a scadea un pic temperatura apei. La fiecare 30 de secunde a scos un ou din apa sa vada consistenta acestuia.

Acestea sunt rezultatele:

Noi va recomandam sa printati si sa pastrati acest grafic pentru a nu mai avea nicio grija in legatura cu ouale!


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.