Roland George Garros nu a avut nici cea mai mica legatura cu lumea tenisului, dar totusi da numele celui mai galonat turneu de Grand Slem din circuitul profesionist, atat masculin cat si feminin.

Roland Garros este cel mai celebru pilot din Primul Razboi Mondial. Francezul a devenit primul pilot care a doborat un avion advers intr-o lupta directa. Se intampla in 1914, pe 3 august, cand Roland a intrat in spatiul aerian german si a doborat o aeronava. A decedat in lupta pe 5 octombrie 1918, dupa ce avionul in care se afla s-a prabusit.

De ce poarta turneul francez numele Roland Garros

Potrivit jurnalistilor de la puntodebreak.com in 1928, Franta trebuia sa gazduiasca o confruntare in Cupa Davis impotriva Statelor Unite, insa francezii nu aveau un teren demn de aceasta competitie. Guvernul a intervenit pentru rezolvarea problemei cu o donatie de trei hectare de pamant catre Federatia de Tenis, singura conditie impusa fiind aceea ca viitoarea constructie sa cinsteasca memoria pilotului si numele arenei sa fie Roland Garros.

Desi initial a fost un singur teren, treptat complexul s-a extins, terenurile de competitie s-au inmultit, iar numele de Roland garros a fost preluat de intreg complexul, terenul central fiind redenumit, Philippe Chatrier.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.