Un studiu de pionierat din Marea Britanie, realizat la Imperial College din Londra, a testat pe 12 oameni substanta psilocibina, care este componentul activ din ”ciupercile magice” si a generat rezultate promitatoare in utilizarea medicamentelor psihedelice pentru tratarea depresiei.

Participantii la studiu (sase barbati si sase femei) au fost diagnosticati cu depresie moderata sau severa de o perioada semnificativa de timp ( in medie de 17 ani). Aceste persoane au esuat in incercarile anterioare de a trata depresia.

Studiul a aratat ca toti pacientii au prezentat o imbunatatire a simptomelor, in termen de numai trei saptamani de la administrarea substantei psihedelice. Dupa trei luni, cinci pacienti au ajuns in remisie completa, iar raportul medicilor nu prezinta semne sau simptome de depresie.

Acest studiu este valabil in comparatie cu rata de remisie de 20% a persoanelor care si-au tratat depresia cu inhibitori selectivi ai recaptarii serotoninei (SSRI), care este pilonul medical actual pentru tratarea depresiei.

Cu toate ca toti participantii au raportat anxietate temporara inainte si in timpul tratamentului cu psilocibina, nu au existat alte reactii adverse neasteptate.

Cercetatorii recunosc ca esantionul este foarte mic si ca nu a existat nici un placebo administrat in timpul cercetarii pentru a evalua cu adevarat validitatea rezultatelor. Dar aceste rezultate preliminare par optimiste.

Profesorul David Nutt, autorul principal al cercetarii si unul dintre expertii din Marea Britanie cu privire la medicamente, dar si fost consilier al guvernului britanic cu privire la politica de droguri, a explicat semnificatia culturala si stiintifica a acestui studiu, relateaza MEDIAFAX.

"Orice interactiune avea nevoie de solicitarea licentei, asteptarea si primirea licentei, proceduri care se aplica in cazul contractelor pentru producerea medicamentelor. Pe de alta parte, aceste proceduri au implicat o intarziere de aproximativ doua luni. A fost extrem de frustrant, iar cea mai mare parte erau inutile", a explicat David Nutt procedurile legislative cu care s-a confruntat.

Citeste si:
Marea Britanie ar putea deveni mai săracă decât România. Analiza...
Marea Britanie ar putea...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.