Incredibil 5 Mai 2016 10:56
Vremea este capricioasa, iar diferentele de temperatura sunt chiar si de zece grade de la o zi la alta, iar cel mai mult are de suferit organismul, care face fata cu greu acestor schimbari bruste de temperatura, scrie CSID.

Schimbarile bruste de temperatura dau organismul peste cap, iar persoanele care sufera de afectiuni cronice sunt primele victime ale vremii.

"Pentru persoanele care au probleme cardiace, probleme reumatice, cei cu astm bronsic este, intr-adevar, un efort foarte mare. De aceea, este foarte bine ca in perioada respectiva lumea sa umble imbracata corespunzator", spune dr. Ioan Muresan, medic de familie.

Alaturi de persoanele in varsta, si copiii sunt expusi riscului de imbolnavire, fiindca au imunitatea mai scazuta. Din cauza alternantei temperaturilor, acestia ajung la medic cu afectiuni neobisnuite pentru acest sezon.

"Sunt multe cazuri de enterocolita, apanajul inceputului de vara, pentru ca a fost perioada cu 25-28 de grade, si virozele, care sunt apanajul sezonului de iarna. Deci, practic, am intalnit cele doua patologii, specifice celor doua anotimpuri", a mai spus medicul clujean.

Acesta recomanda ca in astfel de perioade sa consume lichide, vitamine si minerale. De asemenea, oamenii trebuie sa se imbrace corespunzator.

Persoanele care sufera de viroze respiratorii sau au febra trebuie sa urmeze tratamentul recomandat de medic si sa evite iesirile din casa, pana la vindecare, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.