In urma cu sase ani, doctorul canadian Christopher Charles a mers intr-o calatorie in Cambodgia, unde a observat ca cetatenii, atat copiii, cat si adultii, sufereau de anemie, acuzand dureri violente de cap, ceea ce i-a dat ideea sa inventeze un pestisor de fier vindecator.

Potrivit Bright Side, pestisorul patentat de Christopher ofera 75% din doza zilnica de fier recomandata de medici pentru un adult, ceea ce ar putea reprezenta un mare beneficiu pentru oamenii anemici din intreaga lume.

Peste 2 miliarde de persoane de pe intreg mapamondul sufera de anemie sau deficienta de fier, care in cazuri extreme pot fi fatale.

Aceasta problema de nutritie destul de comuna poate fi combatuta prin tratament medicamentos, dar deseori acesta este indisponibil sau prea costisitor pentru majoritate.

Potrivit medicului, pestisorul trebuie fiert in apa, supa sau ciorba pentru cel putin 10 minute, pentru ca acesta sa isi faca efectul.

Inventia poate fi folosita timp de cativa ani.

Peste 50% dintre cambodgienii care au folosit pestele din fier la prepararea mancarurilor nu au mai fost anemici dupa 12 luni de utilizare, scrie MEDIAFAX.

Doctorul nu planuieste sa se opreasca aici. El este de parere ca forma produsului sau poate fi ajustata in functie de tara, pentru a fi potrivit si pentru alte tari in curs de dezvoltare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.