Studiile au aratat ca, pe langa faptul ca drumetiile si plimbarile in natura ajuta la reducerea stresului si a anxietatii, acestea stimuleaza bunatatea si sporesc creativitatea.

Atunci cand stresul devine o povara coplesitoare, natura poate fi aliatul perfect in lupta impotriva acestuia. In plus, stresul este alimentat si de orasele cu strazi aglomerate si cladiri masive. De aceea, mai mult petrecut in mijlocul naturii induce o stare de calm si stimuleaza bunatatea si generozitatea, scrie lifehack.org.

In cadrul unui experiment recent realizat in Japonia, participantii au fost impartiti in doua categorii: o grupa a fost rugata sa mearga intr-o padure, cealalta sa mearga prin oras. Plimbarile au avut aceasi dificultate si lungime. In acest timp, ritmul si tensiunea arteriala erau masurate. La final, participantii au fost rugati sa compleze un chestionar cu privire la starea de spirit, nivelul de stres, dar si alte masuri psihologice.

Rezultatele au aratat ca persoanele care s-au plimbat prin padure au raportat o stare mai buna, fiind vizibil mai relaxate si detensionate. Cercetatorii au ajuns la concluzia ca plimbarile in natura sunt mai benefice pentru reducerea stresului decat alte activitati fizice, scrie mindful.org.

Acest tip de cercetare ofera o imagine adecvata cu privire la efectul pe care frumusetea naturii il are asupra oamenilor. Este de ajuns sa facem o calatorie in trecut, atunci cand in copilarie ne bucuram cel mai mult de iesirile in mijlocul naturii, fie ca era vorba de mers in parc, sau plimbarile pe munte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.