Echipa de la Universitatea din East Anglia, Marea Britanie, lucreaza la dezvoltarea unui test care va prezice cu exactitate moartea omului prin compilarea informatiilor din cardurile de date de sanatate, potrivit Descopera.

Acestia spera sa dezvolte noi metode pentru a prezice cat timp au de trait oamenii, ajutandu-i astfel sa isi petreaca timpul liber si sa isi cheltuie banii cu mai multa intelepciune.

La inceputul acestui an, echipa a primit un grant de 800.000 £ (1,1 milioane de dolari), de la Facultatea de Actuar, pentru activitatile profesionistilor implicati in managementul riscului.

Ca parte a proiectului, ce va dura patru ani, echipa UEA va cerceta "multiple date" despre stilul de viata si bolile persoanelor pentru a construi un model ce va putea prezice speranta de viata. Ei se vor concentra asupra impactului conditiilor de sanatate pe termen lung, dar si asupra tratamentelor necesare persoanei, scrie Descopera.

"Dorim sa dezvoltam instrumente software care sa utilizeze informatii colectate in mod obisnuit de catre furnizorii de servicii medicale pentru a prognoza longevitatea indivizilor", a explicat profesorul Elena Kulinskaya, de la Scoala de stiinte computerizate UEA, care este lider de cercetare.

Proiectul va implica o colaborare intre diferiti experti precum oameni de stiinta, analisti, specialisti IT si personal medical de la Scoala Medicala de Stiinte Computerizate UEA. In plus, echipa va fi asistata de experti tehnici de la compania de asigurari Aviva, scrie MEDIAFAX.

Potrivit profesorului Kulinskaya, grupul doreste sa identifice factorii cheie care influenteaza longevitatea umana, inclusiv stilul de viata, afectiunile medicale, tratamentele sau interventiile in stilul de viata, precum fumatul sau renuntarea la el.

"Suntem interesati, in mod deosebit, de intelegerea modului in care diferite boli cronice si tratamentele lor au impact asupra sperantei de viata a indivizilor", a declarat Elena Kulinskaya.

Potrivit profesorului Kulinskaya, pentru a putea planifica activitatile din perioada de pensionare, dar si pentru a gestiona resursele financiare, este bine ca oamenii sa aiba o idee despre speranta lor de viata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.