Terra va trece prin coada de meteoriti a cometei Halley, oferindu-ne o luna de ploi de stele in fiecare seara, dupa cum relateaza cei de la iflscience.

Incepand cu luna aprilie vom avea parte de nopti strabatute de meteoriti care vor arde in atmosfera Pamantului, astfel creandu-se un adevarat spectacol pe cerul intunecat. Daca prindeti nopti cu cer senin, atunci asezati-va confortabil intr-o zona ferita de poluarea luminoasa pentru a va putea bucura ochii cu privelistea oferita de Eta Aquarids.

Evenimentul va incepe in jur de 20 aprilie si va continua pana pe 21 mai. Cea mai buna perioada pentru a observa fenomenul astronomic este in perioada 5-7 mai, intrucat atunci ploaia de stele va atinge intensitate maxima. Se vor putea observa pana la ~30 stele cazatoare pe minut. Tot atunci cerul va fi cel mai intunecat, datorita luminii slabe reflectata de Luna.

Eta Aquarids si-a luat denumirea din faptul ca provin din constelatia Varsator(Aquarius).

Chiar daca cel mai bine se va vedea din emisfera sudica a Pamantului, si emisfera nordica (unde se afla si Romania) va avea parte de spectacol pe bolta cereasca in perioada 5-7 mai.

Este important sa mergeti afara inainte de inceperea ploii de stele, astfel va veti acomoda cu lumina slaba si veti putea observa cu usurinta ploaia de stele. Evitati zonele urbane aglomerate, intrucat poluarea luminoasa va face evenimentul mai greu observabil.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.