Erau milionari si aveau de toate, dar viata lor nu a mai fost la fel de roz. Mai jos va prezentam povestile a 10 milionari care si-au risipit averile, unele dintre ele colosale, in doar cativa ani, printr-o serie de decizii gresite.

10. M.C. Hammer

Cariera muzicala a artistului a fost una fulminanta dupa anii 90`, iar castigurile sale din contracte au fost cifrate in jurul valorii de 30 de milioane de dolari. Anturajul si viata tumultoasa si-au pus amprenta pe finantele sale. Masini, investitii imobiliare proaste si un stil de viata risipitor, l-au dus pe M.C. Hammer la faliment.

9. Jordan Belfort

Jordan Belfort este un fost milionar pe a carui poveste a fost creat personajul interpretat de Leo DiCaprio in filmul "Lupul de pe Wall Street". Un american ambitios, dispus sa faca orice pentru a se imbogati. A ajuns sa-si cheltuie o buna parte din avere pe avioane private, iahturi si cocaina, inainte sa fie arestat de autoritatile americane pentru frauda si spalare de bani si sa fie nevoit sa plateasca despagubiri clientilor sai.

8. Allen Stanford

A infiintat un adevarat imperiu bazat pe investitii financiare. Din pacate pentru el, sistemul dezvoltat de acesta era gandit pe o schema care-i pacalea pe investitori, autoritatile americane au inceput investigarea companiei, iar in prezent Allen este incarcerat, ispasind o pedeapsa de 110 ani de inchisoare. A fost gasit responsabil de dezvoltarea acestui sistem si toata averea pe care o avea a fost confiscata pentru a plati despagubirile investitorilor.

7. Sean Quinn

In 2008 era cel mai bogat om din Irlanda, cu o avere ce se cifra in jurul valorii de 6 miliarde de dolari, iar trei ani mai tarziu, depusese actele necesare recunoasterii falimentului personal. Cum a fost posibila o asemenea decadere? Investitii proaste. A cumparat actiuni la Banca Anglo-irlandeza de aproximativ 25% din averea familiei, valoarea acestora fiind in jur de 2.8 miliarde de dolari. Problema a fost ca banii acestia proveneau sub forma de imprumut de la compania sa de asigurari.

6. George Foreman

Considerat de multi unul dintre cei mai buni boxeri din istorie, George a reusit dupa retragerea din circuitul profesionist sa-si risipeasca averea in doar doi ani. Frica faptului ca s-ar putea intoarce la saracie l-a facut sa se intoarca in ringul de box la varsta de 45 de ani, sa-si recastige titlul mondial si astfel sa-si plateasca cele cateva milioane de dolari pe care le acumulase sub forma de datorii. Acum este unul dintre cei mai respectati oameni din industria boxului si este un antreprenor cunoscut in Statele Unite ale Americii.

5. Willie Nelson

Citeste si:
TOP 5 destinații uimitoare de nuntă
TOP 5 destinații uimitoare de...

Legenda muzicii country a ajuns la inceputul anilor 90` sa aiba datorii catre Fiscul din Statele Unite de peste 16 milioane de dolari, din impozite neachitate. Autoritatile i-au inchis conturile bancare si i-au confiscat proprietatile detinute in sase state americane.

4. Bjorgolfur Gudmundsson

Fostul miliardar islandez si-a vazut averea de 1.1 miliarde de dolari "evaporata" dupa criza financiara care a lovit Islanda intre 2008 si 2011. Miliardarul impreuna cu fiul sau erau actionari majoritari la o banca care a dat faliment (LandsBankinn n.r.).

3. Johnny Unitas

Johnny a fost unul dintre cei mai buni quarterback-eri din istoria NFL, unde a evoluat intre 1955 si 1973. A beneficiat ani de zile de salarii de ordinul zecilor de milioane de dolari, contracte de publicitate si drepturi de imagine. A vrut sa investeasca acesti bani si a facut-o in aproape orice domeniu, de la cel imobiliar, la cel alimentar. A depus actele pentru recunoasterea falimentului la inceputul anilor 90`.

2. Scott Eyre

Citeste si:
Top 4 obiective turistice din Strasbourg
Top 4 obiective turistice din...

Scott a fost unul dintre cei mai respectati jucatori de baseball din istoria Major League Baseball, dar si-a pierdut mai toata averea cu "ajutorul" unui alt milionar din topul nostru, Allen Stanford. Investitiile financiare ale sportivului nu au fost inspirate, fapt pentru care in 2009, Eyre a depus actele pentru a fi declarat falimentar.

1. Kim Dotcom

Dezvoltatorul web Kim Dotcom a fost cel care a infiintat cel mai mare site de torrente din lume, MegaUpload. Companiile l-au acuzat ca este responsabil de mare parte din pirateria video-audio de la nivel mondial, iar in prezent ii cer acestuia despagubiri ce se ridica in jurul valorii de 500 de milioane de dolari.

Povestea celor 10 milionari


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.