Craniul lui William Shakespeare a fost aparent furat, potrivit unor investigatii hi-tech, astfel dandu-se crezare unui raport din 1879 care a fost revocat drept fictiv in care se relata ca vanatorii de comori au pagubit in 1794 mormantul de mica adancime al dramaturgului, transmite BBC.

O echipa de experti a adus in cimitirul bisericii Holy Trinity din orasul Stratford un radar care detecteaza obiecte si vestigii ingropate in pamant. Arheologul Kevin Colls de la Staffordshire University, care s-a indeletnicit cu investigatiile, impreuna cu geofizicianul Erica Utsi au conchis: "Avem datele despre inmormantarea lui Shakespeare si stim ca tigva are o leziune, apoi avem o poveste care sugereaza ca intr-un anumit moment in istorie, mormantul lui Shakespeare a fost profanat si pradat".

In urma cu un timp, investigatorii au descoperit mai multe detalii despre inhumarea lui Shakespeare si a familiei sale. Au scos la iveala ca semintia Shakespeare nu este depusa intr-un cavou de familie, ci in morminte mici si gaunoase in pamantul de sub podeaua bisericii Holy Trinity, scrie MEDIAFAX.

Investigatia a inspirat un documentar pe care creatorii l-au gandit in ton cu comemorarea a 400 de ani de la moartea lui Shakespeare. Documentarul cu titlul misterios "Secret History: Shakespeare's Tomb " va fi difuzat la un canal britanic de televiziune.

Locul de veci al dramaturgului este subiect de disputa de multa vreme intre istorici si arheologi, pentru ca mormantul a fost masurat si, potrivit savantilor si exegezilor suspiciosi, ar fi prea mic pentru trupul unui adult.

Taine si povesti despre uneltiri conspirative au fost generate si de absenta vreunui nume pe piatra de mormant de la Holy Trinity. Pe piatra funerara a lui Shakespeare apare, in locul numelui, un blestem care provoaca tuturor vizitatorilor fiori de groaza: "Prieteni buni, in numele Mantuitorului feriti-va/ Sa nu sapati in pulberea ce-aici s-a ferecat/ Caci binecuvantat vei fii, tu om ce treci pe langa pietre in tacere/ Si blestemat sa fie omul care misca fara minte-aceste oase ale mele".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.