Fenomen incredibil filmat pe cerul rusesc, unde se poate observa aparitia pe cer a 3 sori.

Este a doua oara cand se produce acest fenomen in Kazan, Rusia. In limba romana nu exista un termen clar si adoptat in unanimitate de specialisti, insa oamenii de stiinta din sistemul international l-au denumit sorii-caine (sundogs). Rusia este martorul mai multor evenimente de acest fel, data fiind suprafata imensa pe care tara se intinde si de conditiile atmosferice care variaza de-a lungul tarmului rusesc.

Fenomenul celor 3 sori aparand pe cer este explicat prin prezenta cristalelor de gheata din atmosfera. Dupa cum se poate observa si in video, pe cer se creeaza impresia prezentei unor 3 sori, insa in realitate vorbim de refractarea razelor soarelui in cristalele de gheata prezente in atmosfera. Fenomenul nu este neobisnuit pentru zonele care sunt cutreierate de furtuni de zapada sau in care se inregistreaza temperaturi scazute, insa cele mai mult au avut loc in Rusia.

Fenomene de acest fel au mai avut loc si in Marea Britanie, Canada, China si SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.