Prin intermediul proiectului "Hyperloop Transportation Technologies", compania californiana JumpStartFund isi propune sa uneasca orasele Bratislava, Viena si Budapesta, printr-o retea Hyperloop de foarte mare viteza, informeaza Descopera.

Daca pana acum, proiectele de construire a retelelor de transport de tip "Hyperloop" au fost concepute pentru a fi realizate doar pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, de data aceasta a venit randul europenilor sa beneficieze de o astfel de tehnologie. Cu toate acestea, noul plan apartine tot americanilor.

Din cate se pare, guvernul slovac si-a dat deja acordul in privinta punerii in aplicare a ideii americanilor.

Noua retea de transport le va permite pasagerilor sa parcurga distanta de 56 de kilometri dintre Viena si Bratislava in linie dreapta, in doar 8 minute. De aici, drumul pana la Budapesta (160 de kilometri) va mai dura numai 10 minute. De asemenea, este luata in considerare un traseu Bratislava - Košice, lung de circa 400 de kilometri, care va putea fi parcurs in 25 de minute, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Descopera, in mod normal, acest traseu poate fi parcurs cu automobilul in circa doua ore si jumatate.

"Hyperloop-ul european va scurta duratele de calatorie dintre orase intr-un mod fara precedent. Un astfel de sistem va redefini conceptul de transport international, intarind cooperarea dintre statele batranului continent", a declarat ministrul slovac al Economiei, Vazil Hudak.

Deocamdata, sistemul inventat de americani se afla in faza de testare. Nicio ruta propriu-zisa nu a fost construita pana acum, scrie Descopera.

"Hyperloop va deveni al cincilea mod de transport", a declarat Elon Musk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.