Un studiu recent condus de cercetatorii de la Universitatea din Alabama a constatat ca mai multe tatuaje pe corp ar putea stimula raspunsul imunologic, ceea ce face organismul mai puternic in lupta impotriva infectiilor, scrie Descopera.

Potrivit cercetatorilor de la Universitatea din Alabama, multiplele tatuaje pe corp au un efect asemanator cu activitatile in aer liber.

Odata cu o noua activitate fizica intensa, corpul uman este slabit de noul stres. La sala de sport, acest lucru il reprezinta durerile musculare. Dupa tatuare, de multe ori apare efectul de epuizat, deoarece corpul se intreaba de ce simte injectat un continut strain adanc in piele.

Dar, dupa cateva zile, de activitate in sala de sport, muschii incep sa se intareasca si durerile dispar. Cercetatorii au putut observa acelasi efect si in urma tatuajelor, prin vizitarea unui salon de tatuaj si prin recrutarea de voluntari. La studiu au participat 24 de femei si 5 barbati.

Conform Descopera, studiul a examinat cat de multe tatuaje are o persoana si cat timp a durat fiecare sesiune de tatuare. Apoi au fost analizate probele de sange pentru a masura nivelurile de imunoglobulina A la participanti. Imunoglobulina A este un anticorp, cortizol si un hormon al stresului.

Echipa a constatat ca oamenii care si-au facut primul lor tatuaj au avut o scadere semnificativa a nivelului de imunoglobulina A, in timp ce persoanele care aveau mai multe tatuaje au inregistrat un nivelul de imunoglobulina A putin scazut. Potivit oamenilor de stiinta, acest lucru sugereaza ca organismul isi intareste raspunsul imunologic, scrie MEDIAFAX.

"Dupa un stres, corpul tau se intoarce la echilibru. Cu toate acestea, in cazul in care continuati sa stresati corpul iar si iar, organismul in loc sa se intoarca la acelasi punct stabilit, isi ajusteaza punctele sale interne si drept rezultat creste rezistenta", a declarat Christopher Lynn, unul dintre autorii studiului, potrivit Descopera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.