Iata concluziile unui studiu cu privire la diferentele dintre un barbat si o femeie.

Creierul femeilor tinde sa aiba o conectivitate neuronala mai puternica intre emisferele de stanga si dreapta, ceea ce sugereaza ca acestea sunt adeptele relationarii gandirii analitice cu cea intuitiva. Intrucat gandirea analitica se bazeaza pe un rationament si realizarea obiectivelor, gandirea intuitiva utilizeaza o abordare mai abstracta, care este mai putin orientata spre rezultate. Femeile, prin urmare, exemplifica o abordare mai holistica pentru rezolvarea problemelor, potrivit studiului la care au participat 1.000 de barbati si femei.

Barbatii pe de alta parte au conexiuni neuronale mai puternice intre partea din fata si din spate a creierului, semnalizand o conexiune mai puternica intre perceptie si coordonarea actiunilor, scrie prevention.com.

De asemenea, s-a remarcat un grad mai ridicat de comunicare in regiunile neuronale ale femeilor: "Atunci cand femeile primesc o sarcina, mai multe parti diferite ale creierului se implica, comparativ cu barbatii in cazul carora parti singulare ale creierului tind sa fie angajate", spune co-autorul Ragini Verma de la Scoala Perelman de Medicina de la Universitatea din Pennsylvania.

Totusi, aceasta cercetare nu inseamna ca barbatii pot face doar un singur lucru la un moment dat sau ca toate femeile se descurca de minune la multitasking. "[Studiul nostru] nu inseamna ca nu exista o variabilitate individuala," subliniaza co-autorul studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.