Compania americana Jetpack Aviation a lucrat timp de 40 de ani la un dispozitiv pe care il considera unul adevarat, si anume Jetpack JB-9, care functioneaza cu motoare si turboreactoare adevarate, informeaza Descopera.

Exista deja Martin Jetpack, primul Jetpack comercial, care va fi disponibil in vanzare anul acesta si va costa 150.000 de dolari. Pe langa acesta, mai exista si Jetman Dubai Jetpack, care din punct de vedere tehnic, este mai mult decat un "sistem cu aripi" fixat cu o curea de corp.

Conform expertilor de la IEEE Spectrum, care este cea mai mare asociatie profesionala din lume in avansarea inovatiei si excelentei tehnologice in beneficiul umanitatii, aceste jetpack-uri nu sunt cele pe care oamenii si le doresc.

Potrivit Descopera, Evan Ackerman, de la IEEE Spectrum, explica ca un Jetpack personal propriu-zis si "adevarat" trebuie sa indeplineasca anumite criterii.

"Un Jetpack real trebuie sa fie suficient de mic si usor pentru a-l putea pune pe umeri si savura "plimbarea". Trebuie sa fie suficient de sigur si sa inspire incredere. Si, cel mai important, trebuie sa fie capabil sa decoleze vertical, zburand pe o distanta utila intr-un timp rezonabil si sa aterizeze vertical. Jetpack Aviation JB-9 face toate aceste lucruri", explica Evan Ackerman.

Dupa cum relateaza Ackerman, JB-9 functioneaza cu motoarele si turboreactoare reale, care nu mai sunt atat de eficiente pentru aeronavele mari, dar inca mai ofera o putere ideala pentru greutatea raportata a unui dispozitiv compact jetpack.

Dispozitivul consuma 4 litri pe minut si include un rezervor de 38 de litri de combustibil, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Jetpack Aviation, JB-9 poate zbura la o altitudine de aproximativ 3 km si cu viteze mai mari de 160 km / h, cu o durata de 10 minute sau mai mult, in functie de greutatea pilotului.

"JB-10, care deja se testeaza in zbor, ar trebui sa zboare cu o viteza de peste cu 200 km / h in zbor orizontal, iar imbunatatirile viitoare vor include si o parasuta balistica cu stabilizare automata, care va fi actionata de senzori pentru a face Jetpack-ul mai sigur", rapoarteaza Ackerman.

Citeste si:
Invenția prin care un băimărean a redus factura la gaze și cu 70%
Invenția prin care un...

JB-9 sau 10 nu va fi disponibil in vanzare in scurt timp, scrie Descopera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.