Jogging-ul ne ajuta sa ne mentinem forma fizica si sanatatea, dar daca este facut dupa ureche si fara consultarea prealabila a unui medic de specialitate poate avea si efecte negative, scrie One.ro.

Chirurgul ortoped Vlad Predescu ofera cateva sfaturi demne de luat in seama inainte de alergat. "Inainte de a incepe alergarea, este bine sa faceti o usoara incalzire a articulatiilor si a muschilor. Ar fi recomandat sa mergeti rapid pe jos pret de cateva minute. Ideal ar fi sa practicati acest sport de 2-3 ori pe saptamana. Daca sunteti incepatoare, trebuie sa alergati pe suprafete plane. Treptat, veti face trecerea spre cele in panta sau denivelate. Evitati strazile aglomerate si intersectiile", spune Vlad Predescu.

Acesta mentioneaza riscurile la care se expune oricine incearca sa faca acest sport si de ce este periculoasa practicarea acestuia, scrie MEDIAFAX. "Alergarea poate suprasolicita articulatiile genunchiului. De aceea, se recomanda sa purtati incaltaminte cu talpa moale, care va permite mobilitatea piciorului si totodata va atenua socurile. Indicat este sa alergati pe pamant si nu pe asfalt, acesta din urma fiind mult mai dur. Este foarte important ca in timpul alergarii sa calcati corect pe pamant (asfalt), fiindca altfel va poate deforma scheletul si va poate afecta articulatiile", a adaugat acesta.

Conform One.ro, un studiu britanic a indicat ca alergarea usoara poate prelungi viata, unele persoane simtindu-se revigorate, mai vesele sau intr-o stare generala mai buna dupa o sesiune de exercitii. Dar potrivit unor noi studii, alergatul in exces poate sa fie daunator, pe termen lung.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.