Agentia de training in scufundari Raid, din Italia, a realizat recent un nou record mondial pentru cel mai lung lant uman subacvatic, creat din 173 de persoane. Recordul a fost realizat in Marea Mediterana, in largul insulei Elba, informeaza Descopera.

Purtand un echipament standard de diving, participantii au urmat marcajele si franghia intinsa in apa de ei insisi si au realizat o scufundare completa de circa un minut, tinandu-se de maini in tot acest timp.

"Am realizat acest experiment pentru a arata cat de minunate sunt scufundarile si, de asemenea, pentru a demonstra ca oricine poate face acest lucru", a declarat purtatorul de cuvant al Raid Italia pentru Guinness World Records.

Scafandrii italieni au doborat recordul anterior de 110 participanti, care a fost realizat de Groupement des Professionnels de la Plongée (Franta), in Saint Leu, Reunion, in anul 2013, scrie MEDIAFAX.

Cel mai lung lant uman, pe uscat, a fost format din mai mult de 5 milioane de oameni. Pe 11 decembrie 2004, grupul a fost insirat pe o distanta de circa 1,050 km, de la Teknaf la Tentulia, in Bangladesh, potrivit Descopera.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.