Un nou studiu, realizat de o echipa de la Mayo Clinic, arata ca folosirea frecventa a computerului de catre seniori reduce riscul aparitiei tulburarilor cognitive, care sunt de obicei un semn al aparitiei dementei, cu pana la 42%.

Prin comparatie, cititul de reviste reduce riscul cu 30%, participarea la evenimente sociale cu 20%, iar crosetatul cu 16%. "Desi studiul arata doar asocierea, nu cauza si efectul, pe masura ce oamenii imbatranesc ar trebui sa ia in considerare participarea la activitati precum cele enumerare, deoarece este foarte posibil ca acestea sa le mentina mintea sanatoasa", a declarat Janina Krell-Roesch, liderul echipei care a realizat cercetarea.

Potrivit specialistilor, cel mai bun mod de a evita dementa este un regim de viata in care oamenii fac sport, evita fumatul si au o dieta echilibrata si sanatoasa. Studiul a fost realizat pe o perioada de patru ani si au fost urmarite aproape 2.000 de persoane cu varste mai mari de 70 de ani, relateaza Go4it, citati de MEDIAFAX.

Potrivit CSID, dementa reprezinta scaderea treptata, progresiva a functiilor mentale cum ar fi gandirea, judecata, comportamentul, limbajul, invatarea si memoria. Ea poate sa apara din mai multe cauze. De obicei apare dupa varsta de 60 ani, dar poate aparea si mai devreme.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.