Un nou studiu arata efectele benefice ale consumului de ciocolata asupra creierului uman, demonstrand ca acesta sporeste functia cognitiva, indiferent de deprinderile de alimentatie individuale, specialistii precizand, de asemenea, ca reduce riscul de colaps cognitiv, informeaza The Telegraph.

Cercetatorii au studiat, initial, factorii de risc in cazul bolilor cardiovasculare, prin monitorizarea dietei alimetare a rezidentilor din Syracuse, New York. Totodata, participantilor la acest studiu li s-au facut teste ce evaluau functia cognitiva a creierului, potrivit publicatiei britanice The Telegraph.

"Consumul frecvent de ciocolata a fost semnificativ asociat cu o performanta cognitiva sporita, ilustrata de teste ce arata variatiile memoriei si sistematizarii vizuale si spatiale, a memoriei de lucru, a perceptiei si a examinarii, a gandirii abstracte, precum si de examinari ale deteriorarii mentale. Cu exceptia memoriei de lucru, niciuna dintre aceste relatii nu este atenuata cu un control statistic pentu factorii cardiovasculari, pentru dieta sau pentru modul de viata"
, au declarat specialistii, conform studiului publicat in revista Appetite.

Pe de alta parte, specialistii amintesc modurile in care a fost folosita ciocolata, in istorie (dar si pe baze stiintifice), printre care se numara tratamentul pentru reducerea febrei si pentru tulburari digestive in cazul copiilor, dar si pentru intensificarea puterii fizice in cuceririle erotice. De asemenea, ciocolata era folosita pentru a imbunatati somnul si pentru curatirea dintilor sau oferita femeilor in timpul ciclului menstrual, drept remediu contra durerii, sau in perioada in care alaptau pentru productia de lapte matern, scrie MEDIAFAX.

Studiile stiinttifice contemporane au descoperit ca alimentul are un efect benefic asupra circurlatiei si inimii, reduce riscul de infarct si colesterolul si protejeza pielea impotriva deteriorarilor cauzate de arsurile solare. Un alt studiu a aratat cum ciocolata poate ajuta la scaderea in greutate. Un patratel de ciocolata consumat cu 20 de minute inainte de masa activeaza hormonii din creier, reducand, in consecinta, cantitatea de hrana care urma sa fie consumata. Daca se consuma un alt patratel de ciocolata la finalul unei mese principale, se reduce si numarul de gustari dintre mese, potrivit expertului in neurologie Will Clower.

Citeste si:
4 moduri inteligente prin care poți reduce consumul de energie...
4 moduri inteligente prin...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.