In anii 1960, Montague Ullman a inceput o serie de experimente la Maimonides Medical Center din Brooklyn, New York, pentru a testa ipoteza conform careia oamenii ar putea fi pregatiti sa viseze ceva selectat aleatoriu, informeaza Descopera.

Cu alte cuvinte, persoanele ar putea alege ceea ce vor sa viseze inainte de a merge la culcare.

La scurt timp dupa inceperea acestui experiment, grupului i s-a alaturat si cercetatorul Stanley Krippner, profesor de psihologie la Universitatea din California Saybrook. "O abordare experimentala a subiectului nu a devenit posibila pana cand nu a fost disponibila tehnologia psihologica din laboratorul fiziologic", a afirmat Krippner.

Conform Descopera, in urma studiului inceput in anii 1960, s-a descoperit ca participantii care au fost treziti in perioadele de miscare rapida a ochilor (REM), in mod frecvent, erau in stare sa isi aminteasca episoadele dintr-un vis.

Experimentele au durat mai mult de 10 de ani si au generat rezultate semnificative statistice.

In timpul experimentelor, a existat un "expeditor telepatic" si un "receptor telepatic". Acestia se intalneau in laborator pentru o scurta perioada de timp, inainte de a fi plasati in camere separate si de a merge la culcare. Pe expeditorul telepatic il astepta in camera de dormit un plic ce continea o imagine sau un desen. Receptorul telepatic a fost trezit intentionat la scurt timp dupa REM, astfel incat cercetatorii ar putea avea un raport al visului, scrie MEDIAFAX.

"Aceste rezultate sunt fascinante, iar ideea ca se poate influenta visul altora deschide multe usi. Desi s-ar putea sa nu intelegem procesul din spatele transferului de informatii, avem dovada producerii acestuia. Acest lucru este destul de comun cand examinam fenomene parapsihologice - stim ce se intampla, dar nu stim cum", a declarat profesorul Stanley Krippner.

Fizica cuantica a pus in lumina marea interconexiune din intregul Univers. O explicatie posibila este reteaua cuantica.

De exemplu, daca doi electroni au fost creati impreuna, iar unul dintre ei este trimis intr-o parte a Universului, cel de-al doilea va raspunde instantaneu, indiferent de distanta fata de celalalt. Aceasta este o modalitate de a interpreta si intelege cum totul este de fapt legat intr-un fel. Einstein a numit acest fenomen "infricosatoarea actiune de la distanta".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.