Telescopul spatial Kepler, desi este afectat de o serie de defectiuni tehnice, continua "vanatoarea" de exoplanete si a descoperit, recent, aproximativ 100 de astfel de corpuri ceresti, informeaza begeek.fr.

Serios afectat din 2013 de o avarie suferita la nivelul giroscoapelor sale, care ii permit sa isi focalizeze lentilele intr-o anumita directie, telescopul spatial Kepler este inca departe de momentul in care va fi scos din functiune. Asa cum a dezvaluit recent cercetatorul Ian Crossfield la o conferinta organizata de American Astronomical Society, Kepler a intrat intr-o noua faza a misiunii sale, denumita "K2", si a descoperit peste 100 de exoplanete.

Misiunea principala a telescopului Kepler consta, intr-adevar, in descoperirea de exoplanete - planete situate in afara Sistemului Solar. In cadrul noilor sale descoperiri, telescopul american a gasit o planeta pe cale sa se dezintegreze, pe orbita unei pitice albe, un sistem solar ce include trei planete mai mari decat Terra, dar si o planeta situata in Hiade, roiul stelar cel mai apropiat de Sistemul Solar.

Andrew Vanderburg de la Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics precizeaza ca, in afara celor 100 de exoplanete deja confirmate, alte 234 asteapta sa fie confirmate.

Tom Barclay, cercetator la NASA, a dezvaluit si faptul ca telescopul Kepler a inceput sa analizeze tipuri de planete diferite fata de cele care erau incluse in misiunea lui originala: "Ne concentram acum pe stele care sunt mai stralucitoare, stele care sunt mai apropiate, stele care sunt mai usor de inteles si de observat de pe Terra. Ideea este de a gasi cele mai bune sisteme stelare, sistemele cele mai interesante".

Misiunea K2 va incerca, de asemenea, sa gaseasca planete care nu orbiteaza in jurul unei stele. Aceasta misiune este ceva mai complicata, deoarece Kepler va trebui sa profite de sclipirile scurte, de doar cateva ore pe zi, care sunt generate de stelelele si galaxiile indepartate. Obiectivul final al telescopului Kepler este acela de a gasi exoplanete care se afla in zone locuibile in jurul stelelor lor, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
Institutul Oncologic Fundeni și sute de blocuri din Capitală, fără...
Institutul Oncologic Fundeni...

Sursa video: YouTube/ NASA's Ames Research Center


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.