Aproximativ 10.000 de persoane mor anual, in intreaga lume, din cauza afectiunilor asociate poluarii sonore din marile orase, arata un studiu citat de presa franceza.

Circulatia rutiera, conversatiile, transportul in comun si muzica de fond sunt factori frecventi de poluare sonora in marile metropole, arata un studiu al Institutului GfK Eurisko comandat de compania pentru solutii auditive Amplifon.

Conform studiului, efectuat in 11 tari industrializate, poluarea sonora este foarte ridicata in Statele Unite, Italia si Franta. Spre exemplu, 27% dintre locuitorii oraselor din Franta sunt expusi poluarii sonore, Parisul fiind cel mai afectat.

Poluarea sonora genereaza afectiuni precum tulburari de somn, de concentrare si de dispozitie, dureri de cap si accidente vasculare cerebrale, scrie MEDIAFAX.

Circa 10.000 de persoane mor anual, in marile metropole, din cauza afectiunilor generate de nivelul ridicat al poluarii sonore, noteaza France TV Info.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.