Canberra, capitala Australiei, a stabilit un record mondial Guinness pentru cel mai luminat brad artificial de Craciun, care este impodobit cu peste 500.000 de beculete, potrivit huffingtonpost.com.au.

Cele 518.838 de luminite care impodobesc bradul de Craciun instalat in Canberra au fost aprinse vineri, in prezenta a numerosi australieni.

Reprezentantii Guinness World Records au confirmat ca australianul David Richards a stabilit un nou record mondial prin intermediul acestui proiect inedit. Bradul de Craciun gandit de acesta are o inatime de aproximativ 21 de metri. Totodata, steaua din varful bradului are o inaltime de 1,5 metri si contine 12.000 de luminite.

Bradul a fost realizat cu sprijinul unei organizatii care se ocupa de prevenirea sindromului de moarte subita la sugari. Proiectul face parte dintr-o campanie de strangere de fonduri pentru aceasta organizatie, care este sprijinita de David Richards si de sotia sa dupa ce fiul lor, in varsta de o luna, a decedat in 2002, scrie MEDIAFAX.

Precedentul record era detinut de un pom de iarna creat de Universal Studios Japan, cu 374.280 de luminite, care a fost instalat in octombrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.