Un diamant urias de 1.111 carate si de o calitate exceptionala, considerat cel mai mare si mai valoros descoperit in ultimul secol, a fost extras recent dintr-o mina din Botswana, a anuntat, joi, compania Lucara Diamond, citata de msn.com.

Nestemata respectiva este a doua ca marime din lume dupa celebrul diamant Cullinan, descoperit in Africa de Sud in 1905, scrie MEDIAFAX.

Botswana este al doilea producator de diamante mondial, iar compania Lucara a spus ca diamantul de 1.111 carate reprezinta cea mai mare piatra pretioasa descoperita vreodata in aceasta tara.

Potrivit site-ului lexpress.fr, diamantul din Botswana este incolor, are marimea unei mingi de tenis si dimensiunile de 65 milimetri x 56 milimetri x 40 milimetri, a precizat compania Lucara Diamond, care are sediul general in orasul Vancouver din provincia canadiana Columbia britanica.

Nestemata a fost descoperita in mina Karowe, aflata in partea de centru-est a Botswanei.

Diamantul Cullinan a avut 3.106 carate si a fost descoperit in apropiere de Pretoria, in Africa de Sud, in 1905. Nestemata respectiva a fost taiata in mai multe fragmente, iar doua dintre acestea - Great Star of Africa si Lesser Star of Africa - fac parte din bijuteriile Coroanei Britanice.

Reprezentantii companiei Lucara Diamond au anuntat ca au extras din mina Karowe, tot in aceasta saptamana, alte doua diamante de mari dimensiuni - unul de 813 carate si cel de-al doilea de 374 de carate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.