Renuntarea totala la raporturile sexuale ar putea sa ii ajute pe oameni sa traiasca pana la varsta de 150 de ani, afirma un cercetator rus care locuieste in Marea Britanie, citat de site-ul elle.fr.

"Vreti sa traiti mult timp? Atunci renuntati la sex", se afirma in debutul acestui articol publicat pe site-ul revistei franceze Elle. Alex Zhavoronkov, director al Fundatiei de cercetari biogerontologice din Marea Britanie, a declarat pentru Daily Mail ca renuntarea la orice forma de activitate sexuala ar permite oamenilor sa depaseasca speranta de viata obisnuita si sa traiasca pana la varsta de 150 de ani.

Este o idee insolita, insa cercetatorul o apara cu tarie. Dupa parerea sa, relatiile sexuale reprezinta "distractii care reduc energia si moralul si aduc doar probleme", scrie MEDIAFAX.

Cercetatorul rus merge si mai departe de atat in teoria sa. Pe langa faptul ca promoveaza absenta totala a raporturile sexuale, Alex Zhavoronkov recomanda si un stil de viata strict, bazat pe exercitii fizice (flotari, abdomene si plimbari) si o alimentatie zilnica alcatuita exclusiv din fructe si legume (1.600-1.700 calorii pe zi).

"Sa traiesti pana la 150 de ani si chiar peste aceasta varsta nu este deloc ceva suprarealist. Intentionez sa nu mor deloc"
, a adaugat cercetatorul britanic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.