Cercetatorii de la Universitatea Stanford si cei de la Universitatea California din Los Angeles (UCLA) au anuntat ca au gasit in Jack Hills, Australia, aproximativ 10.000 de cristale de zircon, vechi de mai multe miliarde de ani, iar unul dintre acestea contine un depozit de carbon vechi de 4,1 miliarde de ani, potrivit Reuters.

Un cristal stravechi de zircon, descoperit in statul Australia de Vest, ar putea fi dovada faptului ca viata a aparut pe Terra in urma cu 4,1 miliarde de ani, cu aproximativ 300 de milioane de ani mai devreme decat credeau oamenii de stiinta, potrivit unui studiu realizat recent.

Marja de eroare a acestei estimari este de plus sau minus 10 milioane de ani, scrie MEDIAFAX. "Includerea sa (a depozitului de carbon, n.r.) intr-o carcasa de zircon complet etansa, lipsita de crapaturi, demonstreaza ca nu a existat nicio contaminare ce ar fi putut fi cauzata de un proces geologic... (si) ar putea fi dovada faptului ca viata de pe Terra isi are originea in urma cu 4,1 miliarde de ani", au afirmat autorii acestui studiu, publicat, luni, in Proceedings of the National Academy of Sciences.

Oamenii de stiinta au folosit urme fosilizate pentru a formula teoria potrivit careia viata a aparut pe Terra in urma cu 3,8 miliarde de ani, sub forma unor vietuitoare unicelulare. Se crede ca oamenii au aparut pe Pamant in urma cu doar 200.000 de ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.