Oricat de uimitor ar parea, exista tari in care inotul porcilor nu este considerat deloc ciudat.

Inca din 1858, in Sydney, Australia, este difuzata una dintre cele mai populare expozitii, Sydney Royal Pig Show, care prezinta diferite rase de porci. Pe langa principalele competitii intre expozanti, exista sectiuni de divertisment cum ar fi curse intre porci sau scufundari. Aparent acest lucru nu este deloc periculos pentru animale, din moment ce porcii care participa sunt pregatiti intr-un training intensiv, care dureaza aproximativ o luna.

In China, concursul de inot porcin din Changsha a devenit viral din pricina ciudateniei sale socante care a speriat oamenii. Nimeni nu poate nega faptul ca vizionarea acestor porci care se arunca cu capul inainte de pe un pod este cumplita, insa, in China, toata lumea a trebuit sa invete ca acesti porci sunt bine pregatiti pentru astfel de exercitii.

De asemenea, s-a pus problema bunastarii animalelor, dar se pare ca agricultorii din China doresc sa schimbe aceasta perceptie eronata atunci cand vine vorba despre porcii care inoata, intrucat, pentru ei, acest sport reprezinta cel mai sigur si hranitor lucru. Poate doar in cazul corelarii cu beneficiile exercitiilor ar putea deveni o idee acceptabila.

Tot in China, mai exact in Zhejiang, exista o platforma mai inalta decat cele olimpice. In acest caz, scufundarile nu mai sunt o rutina pentru ca porcii sa creasca mai sanatosi, ci totul se rezuma la divertisment. Astfel porcii trebuie sara de pe acesata platforma, zboara cateva secunde si apoi plonjeaza in apa, scrie whenonearth.net.

In Insula Porcilor din Bahamas, insa, porcii salbatici nici nu zboara, nici nu se scufunda, ci doar inoata. Ei nu sunt deloc instruiti, uimind prin abilitatile lor naturale. Istoria spune ca porcii ar fi fost lasati pe acesta insula nelocuita de catre marinari drept o sursa buna de hrana. Din pacate, marinarii nu s-au mai intors si porcii au cautat resursele necesare pentru a supravietui aici. Porcii norocosi au descoperit ca iahturile cargo care treceau pe acolo aruncau mancarea in mare. Modalitatea pe care ei au ales-o pentru a obtine aceste alimente a fost, desigur, inotul.

Citeste si:
Formula 1 Australia: Max Verstappen câștigă după o cursă...
Formula 1 Australia: Max...


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.