Astrofizicianul britanic Stephen Hawking a declarat intr-un interviu recent ca "E.T. va cuceri si va coloniza omenirea" si ca civilizatiile extraterestre nomade ar putea sa distruga Terra, informeaza dailymail.co.uk.

Anterior, profesorul britanic a spus ca inteligenta artificiala ar putea sa controleze omenirea peste 100 de ani. In cel mai recent avertisment al sau, celebrul savant a spus ca, daca inteligenta artificiala nu va cuceri omenirea, atunci acest lucru va fi realizat de o civilizatie extraterestra avansata.

"Daca extraterestrii ne vor vizita, atunci rezultatul va fi acelasi ca atunci cand Columb a ajuns in America, iar acest lucru nu a fost deloc benefic pentru amerindieni", a spus profesorul Hawking. "Astfel de civilizatii avansate ar putea fi cel mai probabil nomade, cautand sa cucereasca si sa colonizeze orice planete pe care le vor gasi", a declarat Stephen Hawking pentru cotidianul spaniol El Pais.

Profesorul britanic colaboreaza in prezent la un proiect stiintific de amploare, ce vizeaza cautarea unor forme de viata extraterestra, cu ajutorul a doua dintre cele mai puternice telescoape din lume. Telescoapele vor analiza un milion dintre cele mai apropiate stele de Terra cu speranta de a gasi semnale sau urme lasate in spatiu de forme inteligente de viata care provin de pe alte planete.

Savantii care participa la acest proiect, ce a beneficiat de o finantare de 100 milioane de dolari, vor cerceta, de asemenea, centrul galaxiei noastre - Calea Lactee -, alaturi de centrele celor mai apropiate 100 de galaxii, in cautarea unor unde radio ce ar putea fi emis de civilizatii extraterestre, scrie MEDIAFAX.

Stephen Hawking a fost diagnosticat cu o maladie neuronala degenerativa (scleroza laterala amiotrofica) la varsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus in acel moment ca mai avea de trait cel mult doi sau trei ani. Ajuns in prezent la varsta de 73 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciati oameni de stiinta din lume, fiind cunoscut pentru lucrarile sale despre gaurile negre si pentru cartea sa "Scurta istorie a timpului" ("A Brief History of Time"), devenita un bestseller international.

Citeste si:
Omenirea consumă aproape trei planete pe an. O discuție la obiect...
Omenirea consumă aproape trei...

Fostul sef al catedrei de matematica de la Universitatea Cambridge, un post detinut in trecut si de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat in trecut din cauza comentariilor sale despre religie.

Cartea sa intitulata "The Grand Design", lansata in 2010, a provocat un scandal urias in randul liderilor religiosi, deoarece Hawking sustinea in acest volum ca nu este nevoie de o forta divina pentru a explica aparitia Universului.

Stephen Hawking a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic, in 1982, si este membru al Academiei de stiinte americane.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.