O treime dintre persoanele nascute in Marea Britanie in anul 2015 vor suferi de dementa, potrivit unui studiu recent, comandat de asociatia de caritate Alzheimer's Research, informeaza Reuters.

Studiul, realizat de Office of Health Economics, evidentiaza "aparitia unei crize in domeniul sanatatii pe plan national, pe masura ce populatia din Marea Britanie imbatraneste tot mai mult", au precizat reprezentantii Alzheimer's Research, care au subliniat nevoia realizarii unor eforturi globale, cu scopul de a dezvolta tratamente eficiente impotriva acestei maladii neurologice cu efecte devastatoare.

Dementa afecteaza deja 850.000 de persoane in Marea Britanie si peste 35,6 milioane de persoane pe plan mondial, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Dementa este cauzata de mai multe boli ale creierului, in special de maladia Alzheimer, generand o distrugere a celulelor cerebrale si afectand memoria, gandirea, comportamentul si capacitatea de realizare a activitatilor zilnice, scrie MEDIAFAX.

In prezent nu exista un tratament care sa fie capabil sa vindece maladia Alzheimer si celelalte forme de dementa. Deoarece varsta este cel mai important factor de risc, numarul persoanelor care vor fi diagnosticate cu dementa va creste tot mai mult, odata cu cresterea sperantei de viata in randul populatiei mondiale.

"E o veste minunata faptul ca fiecare noua generatie traieste mai mult, dar este important sa ne asiguram ca oamenii pot sa se bucure de acesti ani suplimentari, cu ajutorul unei stari bune de sanatate", a spus Matthew Norton, directorul departamentului de politici si strategii din cadrul filialei britanice a asociatiei Alzheimer's Research.

Mark Dallas, expert in stiinte neuronale si profesor la Universitatea Reading din Marea Britanie, specialist in maladia Alzheimer, spune ca, in plus fata de evidentierea problemelor majore generate de aceasta boala, noul studiu a pus in lumina si diferentele uriase care exista in privinta programelor de cercetare si fondurilor alocate acestora.

"Numarul inspaimantator de mare al oamenilor nascuti in acest an care vor fi afectati de dementa va merge mana in mana cu alte boli care modifica radical vietile oamenilor. Totusi, pentru fiecare cercetator in domeniul dementei exista cinci cercetatori in domeniul cancerului. Trebuie sa investim in programe de cercetare inovatoare pentru a reechilibra balanta"
, a declarat Mark Dallas.

Citeste si:
Anglia vrea să renunțe la cerința de autoizolare a persoanelor...
Anglia vrea să renunțe la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.