NASA continua seria de imagini spectaculoase surprinse de pe satelitul DSCOVR cu o animatie in care este redata latura intunecata a Lunii, care nu se poate vedea de pe Pamant.

Animatia este creata cu ajutorul mai multor fotografii captate de camera telescopica EPIC (Earth Polychromatic Imaging Camera), montata de NASA pe satelitul Deep Space Climate Observatory (DSCOVR), lansat in spatiu pe 11 Februarie 2015. Potrivit informatiilor oferite de NASA, imaginile au fost captate pe 16 Iulie 2015, in intervalul orar 15:50 – 20:45 si surprind traiectoria satelitului natural al Terrei peste America de Nord si Oceanul Pacific, scrie mediafax.

Aceasta latura a Lunii, imposibil de observat de pe Terra, a fost surprinsa pentru prima oara in anul 1959 de catre sonda Soviet Luna 3. De atunci, mai multe misiuni ale NASA au redat in detaliu “fata nevazuta a Lunii”.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.