Printul saudit Alwaleed bin Talal, unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a anuntat miercuri ca isi va dona intreaga avere, estimata la 32 miliarde de dolari, in scopuri caritabile, informeaza bbc.com.

In varsta de 60 de ani, printul Alwaleed bin Talal, nepotul regelui Salman al Arabiei Saudite, este unul dintre cei mai bogati oameni din lume. El spune ca s-a inspirat in luarea acestei decizii din activitatea Fundatiei Gates, o organizatie de caritate infiintata de Bill si Melinda Gates in 1997. Banii pe care ii va dona vor fi folositi pentru "a favoriza intelegerea culturala" dintre oameni, pentru "emanciparea femeilor" si pentru "a furniza un ajutor vital in cazul unor catastrofe", a spus printul saudit.

Miliardarul american Bill Gates a laudat decizia printului saudit, spunand ca fapta acestuia reprezinta "o sursa de inspiratie pentru toti oamenii bogati care lucreaza in domeniul filantropiei in lumea intreaga". Printul Alwaleed bin Talal ocupa locul al 34-lea in topul celor mai bogati oameni din lume intocmit de revista Forbes.

Averea lui va fi donata organizatiei de caritate Alwaleed Philanthropies, infiintata chiar de el si care a facut deja pana acum donatii in valoare de 3,5 miliarde de dolari. De asemenea, printul saudit, care nu detine o pozitie in guvernul tarii sale, este presedintele consiliului de administratie al firmei de investitii Kingdom Holding Company.

Kingdom Holding Company detine actiuni in lanturile hoteliere The Four Seasons, Fairmont si Raffles, dar si in alte cateva companii celebre, precum News Corp., Citigroup, Twitter si Apple, scrie MEDIAFAX.

Banii care vor fi donati vor proveni din averea personala a printului saudit. "Ei reprezinta o parte complet separata de actiunile pe care le detin in Kingdom Holding", a precizat el. "Filantropia este o responsabilitate personala, in care am debutat cu peste trei decenii in urma si reprezinta o parte intrinseca a credintei mele islamice. Sper ca averea mea va contribui la construirea unor poduri intre oameni, pentru a favoriza intelegerea culturala, pentru a dezvolta comunitati, pentru emanciparea femeilor, pentru promovarea tinerilor, pentru a asigura un ajutor vital in caz de catastrofe si pentru a crea o lume mai toleranta", a declarat printul Alwaleed bin Talal.

Citeste si:
Wizz Air introduce două rute noi spre Arabia Saudită
Wizz Air introduce două rute...

Anuntul printului Alwaleed bin Talal a fost facut in timpul sfintei sarbatori a Ramadanului, pe durata careia musulmanii sunt incurajati de liderii lor religiosi sa faca donatii si sa ajute persoanele sarace. Printul saudit a precizat ca transferul averii sale personale va fi realizat pe parcursul mai multor ani si ca aceasta procedura va fi supravegheata de un consiliu ce va fi prezidat de el insusi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.