Muzica considerata "extrema", cum ar fi stilul heavy metal, ii poate linisti pe cei care au stari de furie, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatori de la Universitatea din Queensland, Australia.

Psihologii australieni au concluzionat ca ritmurile muzicii rock extreme determina o crestere a nivelului de optimism, ascultatorii devenind mai calmi si simtindu-se inspirati, lucru care contrazice rezultatele unor studii anterioare, potrivit carora acest stil muzical este asociat agresivitatii si delincventei.

"Am descoperit ca muzica aceasta creste nivelul de emotii pozitive", spune Leah Sharman, unul dintre autorii studiului.

"Cand sunt nervosi, fanii muzicii extreme prefera sa o asculte pentru ca se potriveste starii lor, muzica ajutandu-i sa exploreze intreaga gama a emotiilor pe care le traiesc si, in cele din urma, ii face sa se simta mai activi si mai inspirati", adauga Sharman. La studiu, care a fost publicat in Frontiers in Human Neuroscience, au participat 39 de persoane, cu varste intre 18 si 34 de ani, care ascultau in mod regulat acest gen de muzica, de mai multi ani, scrie MEDIAFAX.

Rezultatele studiului arata ca nivelurile ostilitatii, irascibilitatii si stresului au scazut dupa auditia unor formatii ale genului, precum Judas Priest si Slipknot, iar cea mai importanta schimbare a fost raportata la cresterea nivelului de inspiratie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.