Resursele de apa existente pe Luna in forma solida vor putea fi folosite pentru alimentarea eventualelor colonii umane prin crearea unor distilerii cu lumina solara, afirma specialisti ai Agentiei spatiale americane (NASA) citati de site-ul Popsci.com.
Oamenii de stiinta au explicat ca moleculele de apa de pe Luna se incalzesc si se evapora la lumina Soarelui. Ulterior, vaporii de apa se racesc si se condenseaza, devenind o potentiala resursa de apa pentru viitorii colonisti. Apa de pe Luna se afla in straturile solului ori in cratere situate pe partea intunecata a satelitului natural al Terrei, scrie MEDIAFAX.

O echipa a NASA condusa de savantul Tim Livengood propune colectarea resurselor solide de apa de pe Luna si transformarea in stare lichida prin simple distilerii cu lumina solara. Cupole de plastic transparent ar urma sa fie montate pe Luna pentru captarea vaporilor de apa si condensarea acestora. Dupa aceea, astronautii ar putea filtra apa pentru a o consuma. Echipa condusa de Livengood a calculat, pe baza datelor disponibile in prezent, ca o astfel de cupola poate produce 190 de mililitri de apa pe metru patrat pe zi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.