George W. Bush ocupa un loc deloc de invidiat in istorie, fiind unul dintre cei mai detestati oameni de pe planeta, intrecandu-l din acest punct de vedere pe dictatorul sovietic Stalin, in timp Albert Einstein reprezinta o sursa de inspiratie mai mare decat Iisus, potrivit unui studiu spaniol.

Studiul, care a vizat realizarea unor clasamente mondiale cu "eroi" si "anti-eroi", a fost realizat de cercetatorii spanioli de la Universitatea din Tara Bascilor, precizeaza dailymail.co.uk.

Astfel, in topul 10 dedicat celor mai detestati dictatori din lume, fostul presedinte american George W. Bush ocupa locul al patrulea, fiind intrecut doar de Adolf Hitler, Osama ben Laden si Saddam Hussein.

Pe locurile urmatoare se afla Iosif Vissarionovici Stalin, Mao Zedong, Vladimir Ilici Lenin, Ginghis Han, Saladin si Qin Shi Huangdi. In schimb, Albert Einstein a ocupat prima pozitie in Topul 10 al celor mai apreciati oameni din toate timpurile, devansandu-i pe maica Tereza si Mahatma Gandhi. Pe locurile urmatoare se afla Isaac Newton, Iisus Hristos, Nelson Mandela, Thomas Edison, Abraham Lincoln si Buddha. ,

Studiul a fost realizat pe un esantion de aproape 7.000 de studenti de la universitati din 37 de tari, inclusiv din Argentina, Pakistan, Coreea de Sud, Italia si Statele Unite ale Americii. Participantii, care au avut o varsta medie de 23 de ani, au fost rugati sa isi exprime parerile in legatura cu 40 de oameni care au marcat istoria, scrie MEDIAFAX.

Autorii studiului au spus ca aceste rezultate surprinzatoare pot fi explicate, partial, prin "impactul epocii" in care traiesc respondentii. Astfel, desi Stalin si Ginghis Han se fac vinovati de un numar impresionabil de crime, memoria colectiva despre presedintia lui George W. Bush este mult mai recenta, iar fostul presedinte american ocupa un loc mult mai bine plasat in topul celor mai detestati oameni din lume.

In schimb, topul personalitatilor care au avut un impact pozitiv asupra omenirii este dominat de oameni de stiinta, inventatori si persoane care au militat pentru drepturi civile si progresul societatii.

Citeste si:
Fiul lui Osama ben Laden, Hamza, ameninta ca se va razbuna pe SUA
Fiul lui Osama ben Laden,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.