O sticla ce continea un mesaj vechi de 40 de ani, aruncata in Oceanul Pacific de doua adolescente americane in 1975, a fost descoperita intacta pe o plaja din Alaska, informeaza fr.news.yahoo.com.

In vara anului 1975, Susan Cordell si prietena ei Amy Beth Heinkel erau doua adolescente in momentul in care au aruncat acea sticla in Oceanul Pacific, din orasul lor, Port Townsend, aflat in statul Washington de pe coasta vestica a Statelor Unite ale Americii. "Am scris acel mesaj din amuzament, pentru a ne incerca norocul, in viteza. Am gasit o sticla si apoi am aruncat-o pur si simplu in apa", a declarat Susan Cordell, pentru postul american Fox Q13 News. "Singurele bucati de hartie pe care le aveam asupra noastra in acel moment erau un bon fiscal emis de un restaurant si un tichet de abonament la o revista. La acea varsta, ai impresia ca lumea e atat de mare, iar tu vrei sa faci parte din ea", a adaugat Susan Cordell.

Tinerele, care spun ca in acel moment se plictiseau, au scris urmatorul mesaj: "Salut. Suntem Susan Cordell si Amy Heinkel si am decis sa punem un mesaj in aceasta sticla. Daca il gasiti, va rugam sa ne scrieti la adresa urmatoare: 639 Port Townsend Wash 98368".

In timpul ultimilor 40 de ani, sticla, transportata de curentii oceanici, si-a urmat drumul si a ajuns in Golful Alaska, esuand pe o plaja, pe 4 aprilie 2015. Sticla a fost gasita de Mikki Stazel, care s-a grabit sa il strige pe bunul sau prieten Kevin Easley pentru a-l anunta in legatura cu aceasta descoperire. Ei explorau in acel moment o plaja izolata din apropiere de Insula Kayak, cautand resturi si deseuri provocate de tsunami-ul care a lovit Japonia in 2011. "Eram entuziasmati", a relatat Kevin Easley pentru un ziar local. "Atat de entuziasmati, incat nu am putut sa asteptam sa ajungem acasa pentru a deschide sticla. Am folosit o penseta pentru a scoate mesajul din sticla", a adaugat el, scrie MEDIAFAX.

Dupa cateva cautari efectuate pe internet, Mikki si Kevin au reusit sa o gaseasca pe Susan Cordell, care locuieste in prezent in Hawaii. Vestea a reprezentat pentru ea o mare surpriza pentru ea. "Faptul ca o sticla aruncata in ocean reuseste sa nu se sparga si sa ajunga, incet si intacta, pe o plaja.... eu sunt om de stiinta si, prin prisma statisticilor, un astfel de lucru este aproape imposibil!", a declarat Susan Cordell.

Citeste si:
Plaja din Eforie Sud și porțiunea Olimp-Mangalia vor fi extinse
Plaja din Eforie Sud și...

Una dintre teoriile, de altfel plauzibile, vehiculate in randul internautilor care au aflat despre acest eveniment insolit afirma faptul ca sticla respectiva ar fi plutit mai intai in deriva spre China si Rusia, inainte de a ajunge in Alaska.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.