O japoneza a devenit prima femeie din lume care a reusit, la varsta de 100 de ani, sa termine o proba de inot pe distanta de 1.500 de metri, la 20 de ani dupa ce a inceput practicarea acestui sport, informeaza theguardian.com.

Mieko Nagaoka a terminat proba in mai putin de o ora si 16 minute, fiind singura concurenta in cadrul categoriei de varsta 100-104 ani a competitiei organizate sambata la un bazin de inot din Ehime, in vestul Japoniei. "Vreau sa inot pana voi implini 105 ani, daca voi trai atat", a declarat Nagaoka pentru Kyodo News.

Guinness World Records este asteptata sa recunoasca in mod oficial reusita varstnicei nipone, potrivit agentiei de presa amintite. Mieko Nagaoka, care a publicat anul trecut o carte intitulata "Am 100 de ani si sunt cea mai buna inotatoare activa din lume", a mai inotat pe distanta de 1.500 de metri la varsta de 99 de ani, intr-un bazin olimpic.

Mieko Nagaoka s-a apucat de inot atunci cand a implinit 80 de ani, fiind una dintre nenumaratele persoane in varsta din Japonia care se bucura de vieti mai lungi si de o stare buna a sanatatii, in contextul in care populatia acestei tari imbatraneste tot mai mult. In septembrie 2014, in Japonia traiau aproape 59.000 de persoane cu varsta de cel putin 100 de ani, potrivit datelor guvernului nipon, ceea ce inseamna ca la fiecare suta de mii de persoane, 46 de indivizi au cel putin 100 de ani, scrie MEDIAFAX.

Printre aceste persoane in varsta se afla multe care raman active din punct de vedere fizic, la mult timp dupa ce altii au renuntat la miscare.
Un alt reprezentant de seama al sportivilor centenari este atletul Hidekichi Miyazaki, in varsta de 103 ani, care detine recordul mondial la proba de 100 de metri la categoria de varsta 100-104 ani, cu un timp de 29,83 secunde.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.