Consumul a trei cesti cu ceai negru pe zi poate scadea riscul de imbolnavire de diabet, potrivit unor studii care au aratat ca bautura are ca efect scaderea nivelului de glucoza din sange si poate preveni si tine sub control diabetul de tip II, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetatori din Statele Unite ale Americii si Japonia spun ca descoperirile sugereaza ca bautul a circa trei cesti cu ceai negru pe zi poate ajuta la un control mai eficient al glicemiei. In cadrul studiilor, expertii au analizat extract de ceai negru in laborator si au descoperit cum actioneaza compusii din aceasta bautura pentru a reduce zaharul din sange.

In cadrul studiului realizat in Statele Unite, cercetatoarea Lisa Striegel de la Framingham State University a descoperit in apa fierbinte in care au fost cufundate cateva frunze de ceai o serie de polifenoli (antioxidanti), care au proprietatea de a bloca enzimele ce duc la cresterea glicemiei in timpul digerarii carbohidratilor. Acesti polifenoli au actionat semnificativ impotriva enzimelor alfa amilaza si alfa-glucosidaza, scrie MEDIAFAX.

Rezultatele sugereaza ca extractul de ceai negru ar putea reduce nivelurile glicemiei asociate in mod obsinuit cu aceste enzime digestive, potrivit studiului publicat in Frontiers of Nutrition.

Un studiu asemanator realizat in Japonia a aratat ca un extract obtinut dintr-o pudra de frunze de ceai inghetate rapid a avut un efect similar asupra celor doua enzime digestive.

Un studiu anterior, efectuat pe circa 300.000 de persoane, a aratat ca in cazul celor care consumau trei-patru cesti de ceai negru pe zi, riscul de imbolnavire de diabet de tip II era cu 25% mai mic, comparativ cu cei care consumau mai putin ceai sau deloc. Dar acea cercetare nu stabilise si care compusi din ceai sunt responsabili pentru acest efect.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.